• IDEAL VOOR ZOMER- EN SKI-VAKANTIES
  • ALLE VOORZIENINGEN IN DE BUURT
  • PRACHTIGE OMGEVING

Fietsen en mountainbiken in Willingen

Fietsen in Sauerland is een genot voor iedere fietsliefhebber. Zowel mountainbikers, tourfietsers, wielrenners en e-bikers kunnen hier op de vele uitgezette routes de omgeving van het afwisselende landschap van Sauerland ontdekken. Fietsroutes met verschillende moeilijkheidsgradaties en afstanden. Willingen is een plaats in Sauerland en het ideale vertrekpunt voor uw fietsritten, want vanuit het dorpje Willingen fietst u zo het bergachtige Sauerland in. Gaat u fietsen in Sauerland en zoekt u een vakantiehuis om in te overnachten tijdens uw fietstochten? Vanuit Haus am Aarbach in het plaatsje Schwalefeld, liggend in hartje Sauerland, kunt u vele van deze fietsroutes gaan beleven.
U kunt er voor kiezen om te fietsen in de omgeving van Willingen, waar zo’n 250 km aan fietsroutes zijn uitgezet. Of u pakt vanaf uw vakantiehuis de auto en trekt er iets verder op uit om andere fietsroutes te ontdekken in Sauerland.

Fietsroutes in Willingen

In Willingen zijn alle perfecte fietsomstandigheden vertegenwoordigd in uitgebreide uiteengezette routes. Voor mountainbikers, wielrenners en toerfietsers is de omgeving van Willingen echt genieten geblazen. Een overzicht van de routes verkrijgt u via kaarten, GPS-systemen of via de routeborden in het gebied zelf. Kaarten van deze routes zijn te koop bij bijvoorbeeld toeristenwinkels.
De fietsroutes starten over het algemeen vanaf Haus des Gastes in Willingen. Hier staan ook routeborden opgesteld. Vanaf dit punt kunt u een geschikte route kiezen. In de zomer zijn er ook diverse skiliften geopend, waaronder Ettelberg-gondel. Fietsliefhebbers kunnen hier gebruik van maken.
Er zijn routes met weinig hoogteverschillen en routes met veel hoogteverschillen. Routes nemen fietsers mee over mooie en uitdagende parcoursen. U trotseert de bergen en via lange afdalingen komt u weer in het dal. Ondertussen passeert u de mooiste plekken in de bergen en komt u langs prachtige meren, zoals de Diemelsee.

Mountainbiken voor iedereen

Mountainbikers kunnen de bergen en dalen van Sauerland ontdekken in Bike Arena Sauerland. In dit gebied zijn er ruim tien mountainbikeroutes met afstanden variërend van 18 km tot bijna 60 km. De routes zijn geschikt voor ervaren mountainbikers, maar ook voor beginners. Zowel in gezelschap van sportieve fietsfanaten of met het gezin kunt u op de mountainbike de omgeving verkennen. U kunt zelf kiezen of u voor een eenvoudige route of een uitdagende route gaat.
Mountainbikeroutes in Sauerland zijn voorzien van gele bewegwijzeringbordjes.
Op de bordjes staan het nummer van de route die je aan het rijden bent. Mountainbiken een fietsen in Willingen kan via makkelijke, halfzware en zware routes. De makkelijke route heeft de kleur blauw. Rood zijn de middelzware routes en zwart is de kleur van de zware routes.

Bikepark Ettelsberg

Op de Ettelsberg in Willingen is ook een bike park. In dit park zijn verschillende soorten trails aangelegd. Voor de ervaren mountainbikers is het “downhill parcours” aangelegd en het “freeride parcours” is voor mountainbikers van alle niveau’s. Er worden ook diverse soorten mountainbike clinics gegeven, waarin je veel leert over de techniek die bij mountainbiken komt kijken. En als je beneden bent aangekomen, brengt een lift je snel weer naar boven.

Overnachten in de fietsregio van Duitsland

Als u gaat fietsen of mountainbiken in Willingen en u zoekt een vakantiehuis of een huis om te overnachten? Dan verwelkomen wij u graag in Haus am Aarbach, een fietsvriendelijk vakantiehuis. Het huis heeft een dubbele garage, waar u met gemak een aantal fietsen en uw auto kwijt kunt. In de omgeving van het vakantiehuis is van alles te doen. Na een dag fietsen, geniet u lekker van een drankje op het terras in de tuin of bij de horecagelegenheden in het dorp. De kinderen kunnen nog even lekker spelen in de speeltuin of nemen een duik in het openluchtzwembad. Als u graag uw fietsvakantie combineert met watersportrecreatie, kunt u terecht bij de meren in de omgeving. Voor compleet vermaak, komt u naar Willingen in Sauerland.
Het vakantiehuis Haus am Aarbach is geschikt voor in totaal tien personen. Ook met een kleinere groep kunt u het vakantiehuis huren.

ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING VAN WILLINGEN

Wanneer u een vakantiehuis Willingen gaat huren, wilt u natuurlijk graag weten wat er allemaal in de omgeving te doen is. Hieronder hebben we een aantal populaire bezienswaardigheden en attracties voor u op een rij gezet:

Meer informatie

geïnteresseerd?
bekijk hier de
Beschikbaarheid